Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Желаещите да помогнат финансово за опазването на язовирите ни ? Доброволците на ЦРООЖелаещите да помогнат финансово за опазването на язовирите ни ? Доброволците на ЦРОО
Facebook  Сподели


Доброволците на ЦРОО продължават с наказателната акция срещу бракониерите.Унищожени мрежи на язовирите Ястребино,Ал.Стамболийски,Сопот,Пчелина и Горни Дъбник.

Желаещите да помогнат финансово за опазването на язовирите ни,могат да дарят 1 лев,като изпратят СМС с текст DMS RIBA на номер 17 777.Събираме пари за термокамера,с която ще повишим многократно ефективността си,при извършването на проверките.

На 24.09.2017г. членове на ЦРОО извършиха нощна проверка на яз.Ястребино.Намерени и унищожени са около 200 метра хрилни мрежи.Нощна проверка е извършена и на 13.09.2017г.Мрежи не са открити. На 22.09.2017г. членове на ЦРОО "зарадваха" бракониери на яз.Ал.Стамболийски за Националния празник на България.При нощен обход с лодка са намерени и унищожени около 200 метра хрилни мрежи.Върнато във водата е голямо количество каракуда.
На 21.09.2017г. членове на ЦРОО намериха и унищожиха 250 метра хрилни мрежи на яз.Сопот.За късмет на бракониерите,точно в този ден на язовира са били около 30-тина от активните ни членове,които доброволно охраняват язовира.
На 19.09.2017г. членове на ЦРОО извършиха нощна проверка на яз.Пчелина.Намерена и унищожена е хрилна мрежа с дължина около 100 метра.Уловената риба е върната обратно във водата.Две от освободените риби са линове,с тегло по над 1 кг. На 09.09.2017г. при дневен обход на яз.Горни Дъбник е намерена и унищожена хрилна мрежа с дължина около 100 метра.
През последните дни,доброволците на ЦРОО извършват огромни зарибявания с укрепнал зарибителен материал,но информация ще качим по-късно,тъй като зарибяванията продължават.