Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Паламудът започна да пълни мрежитеПаламудът започна да пълни мрежите
Facebook  Сподели


Рибарите на Царево са изпълнени с оптимизъм, тъй като циганката наедря и започна да пълни мрежите им. Те вече хващат по 400-грамови екземпляри и ги продават на туристите директно от лодките си за по 7 лева килограма.
“Има 400 грамови паламуди, има и малки – по 120 грама, които не ги ловим, те не могат да се хванат и в мрежите. Ще чакаме да пораснат. Но фактът, че в морето има и по-едър и по-дребен паламуд, ни обнадеждава. Това означава, че риболовният сезон ще бъде дълъг”, разказват се морските.

Те прогнозират, че до 7-10 дни започва големият риболов на паламуда. Чакат го цяла година. Миналата имаше много, надеждата е, че и тази ще е “паламудена”.
Докато чакат още седмица, риболовците не стоят със скръстени ръце. Влизат за сафрид, от който също има много. На рибната борса и той върви по 7 лева килото.

Риболовците пърпорят с лодките си в залива на два пъти всеки ден. Призори влизат навътре в морето и излизат към 10 часа, следобед си пробват късмета отново. Туристи ги чакат на пристанището в уречени часове и пълнят пазарски чанти с пресен улов.