Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Мащабна акция срещу бракониерите в „Мандра“: ИАРА извади 400 кг незаконно уловена риба и 7,4 км мрежиМащабна акция срещу бракониерите в „Мандра“: ИАРА извади 400 кг незаконно уловена риба и 7,4 км мрежи
Facebook  Сподели


Инспекторите ГД „Рибарство и контрол“ на Изпълната агенция по рибарство и аквакултури проведоха мащабна акция срещу бракониерите в язовир „Мандра“ край Бургас, която приключи преди броени часове. Акцията започна в полунощ снощи и продължи повече от 12 часа. Тя обхвана повече от половината от водния обект, който е с обща площ близо 40 кв. км. Извадени бяха 400 кг риба от вида „костур“, „сулка“, „платика“ и „таранка“, 74 броя мрежи, с обща дължина 7,4 км и два броя пластмасови бракониерски лодки. В акцията се включиха и доброволни сътрудници на Агенцията.

При проведените през последните две денонощия операции от страна на ИАРА в най-мащабния водоем от четирите бургаски езера - „Мандра“, както и тази в езерото „Вая“, са иззети над половин тон риба и 114 мрежи и две лодки. Те са най- големите за изминалия месец и са в изпълнение на плана за провеждане на масирани проверки в двата водни обекта.