Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Бракониери в екшън с полиция и инспектори на ИАРАБракониери в екшън с полиция и инспектори на ИАРА
Facebook  Сподели


При постъпил сигнал на тел.112 и след предварително наблюдение на язовира за времето от около 20:30 до 21:30 часа, е установено,че две лица извършват стопански риболов с дървена лодка и мрежи, поставени в работно положение във водите на язовира.
След като изваждат улова от мрежите – 4 чувала със сребриста каракуда и сулка- около 50 кг, и ги поставят обратно в работно положение във водата. Нарушителите излизат с лодката на брега и започват да товарят уловената с мрежите риба в лек автомобил, управляван от трето лице, което е чакало до колата.
При появата на служителите на ИАРА Бургас, лицата се качват в автомобила и бягат от местонарушението. Веднага е потърсено съдействие от МВР, при което автомобилът е спрян за проверка, а лицата са задържани в ІV-то РПУ на МВР до пристигането на служителите на ИАРА. Съставени са 3 акта за извършените нарушения.
В друг случай при наблюдение на яз.Мандра, е установено лице, извършващо стопански риболов с гумена лодка и мрежи – 150 метра. В момента на наблюдението той ги залагал в работно положение във водите на язовира. Мрежите са извадени от служители на сектор РК Бургас.
Лодката и мрежите са иззети, а на нарушителя е съставен АУАН. Уловена риба няма.