Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Конфискуваха над 250 метра мрежи за незаконен улов на риба в ДимитровградскоКонфискуваха над 250 метра мрежи за незаконен улов на риба в Димитровградско
Facebook  Сподели


Над 250 метра мрежи за незаконен улов на риба конфискуваха в димитровградско служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Те са иззети от язовир Черногорово край съседното едноименно село.

Сигнал за неправомерния улов на риба са подали от „Неохим“. По тяхно настояване е извършена и последващата проверка, уточняват от пресслужбата на торовия производител. Вследствие на това от водоема са извадени над 250 метра мрежи на обща стойност около 700 лева. В тях е констатирано наличието на 65-килограмов сом, два толостолоба с обща маса над 80 кила и множество платика.

Извършителят на деянието все още не е установен. Мрежите са унижожени от служителите на ИАРА, а рибата - върната обратно във водоема.
Риболовът с мрежи е позволен единствено в акваторията на Черно море, както и по река Дунав. Във всички останали водоеми е забранен. За подобно нарушение законодателят е предвидил глоба между 4 000 и 5 000 лева. При рецидив може да се стигне и до лишаване от свобода, напомнят от ИАРА.