Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Доброволци заловиха бракониер, който се оказа общински съветникДоброволци заловиха бракониер, който се оказа общински съветник
Facebook  Сподели


Доброволци от Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) заловиха бракониер, който се оказа общински съветник в Троян. Преди две седмици, след като получили пореден сигнал за нарушител, забелязан близо до Райския залив в яз. „Сопот“, те му заложили капан и го хванали на място. „Цяла нощ изкарахме тук, за да наблюдаваме лодката – разказа Преслав Бойчев, координатор на ЦРОО – Ловеч. – Сутринта в 5:30 ч. той се пусна по пътеката, без да ни види, въпреки че бяхме на 15 метра от него, застана до лодката и започна да си вади мрежата. Започнаха да излизат риби, шарани и го заловихме директно на брега“.


Под светлината на фенерите доброволците и полицията разбрали кого са задържали – инж. Румен Райков – общински съветник в Троян и служител на областната администрация в Ловеч.


„Попитахме, защо ги прави тези неща. Каза, че е очаквал гости – за да ги почерпи. Като всеки, който има гости, трябва да иде да си купи риба от магазина. Независимо какъв си – общински съветник или какъвто и да си, не трябва да пускаш мрежи и да бракониерстваш“, посочи Станимир Шошков, координатор на ЦРОО – Троян. Конфискувана е 100 метра мрежа и почти 9 кг незаконно уловена риба. Оказва се, че общинският съветник е залавян и друг път. „Взехме му една мрежа от същото място. Той не се спря и решихме да го заловим на място, за да може да го спрем“, каза Шошков. На Райков е съставен акт за административно нарушение. Води се и досъдебно производство.