Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Две световни първенства по риболов в България през 2019 година Две световни първенства по риболов в България през 2019 година
Facebook  Сподели


България ще организира две световни първенства по спортен риболов през 2019 година. Това стана ясно, след като международната централа ФИПС публикува състезателния календар за следващия сезон.

На 26 и 27 януари град Батак приема световния шампионат по риболов на лед. Турнирът ще се състои на красивия родопски язовир "Широка поляна", като се очаква в него да участват над 15 национални отбора. Страната ни за пръв път получава право да организира световното първенство в тази изключително атрактивна и екстремна дисциплина.

Град Девин получи правото да организира световния шампионат по риболов на пъстърва с естествена стръв на 28 и 29 септември. Турнирът ще се проведе на река Въча. Това ще бъде четвърто домакинство на родопския град в пъстървовите дисциплини след световните първенства през 2002, 2005 и 2008 година.

"Благодарим на ръководството на ФИПС, че гласува доверие на България. Убеден съм, че ще се справим както трябва с организацията и на двата шампионата", заяви председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

България има традиции в провеждането на големи първенства по спортен риболов. Последният Мондиал на въдичарите у нас беше през 2016 година, когато на Гребния канал в Пловдив се проведе световното по риболов на плувка, която е и най-масовата дисциплина. Организацията на този турнир получи много висока оценка от ФИПС и нейния президент Уго Клаудио Матеоли.