Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Спод Микс РецептаСпод Микс Рецепта
Facebook  Сподели


Спод е популярна техника с която може да нанесете захранка около вашия монтаж. Нанасянето обикновенно се извършва с помоща на Спод ракета, като замятате над определената от вас зона.

spod rocket

Ключът към перфектния сподинг е използване на правилните такъми, и мноооого практика.

За целта има специални въдици предназначени за целта, които са много здрави с много висока якост и издръжливост на натоварване. Ако ще закупувате такъв вид прът ви препоръчваме да бъде от 3.5lb нагоре.
Причината за необходимостта от толкова здрава въдица, е че след като напълните ракетата си с захранка, тя ще стане доста тежка.
С мека въдица няма да успеете да достигнете необходимата дистанция на която вие сте позиционирали вашия монтаж.
Като заговорихме за тежест нека не забравяме и влакното, препоръчително е да бъде плетено влакно със здравина от 15 кг. на горе

braid line

Плетеното влакно е за предпочитане пред монофилното заради якостта си и свойството си да се навива по бързо на макарата, а сподинга може да бъде един много дълъг и повтарящ се процес на навиване, пълнене на спод ракетета, замятане. Дойде време да обърнем малко внимание и на макарата, изберете си някоя с по голям капацитет на шпулата от 4000 нагоре. Shimano Aerlex или Daiwa Emblem са фантастични за целта.

И не на последно място не забравяйте да използвате напръстник, не го подценявайте не е никак приятно влакното да ви протрие пръста, доверете ни се изпитвали сме го не един път докато не си научихме урока.

finger protector

До тук добре, представихме ви какво ви е необходимо и какво представлява спод техниката, но най важното си остава захранката/сместа с която ще подхранвате. Има огромно разнообразие от храни, семена, пелети, топчета и какво ли още не подходящи за вашата смес. Днес ще забъркаме с вас една захранка и за целта ще са ни необходими следните продукти:
конопено семе около 200 гр.
една консерва сладка царевица + течността
микс от пелети ( може да включите различни размери, както и различна степен на разпадане )
нарежете една две шепи топчета ( от избрания от вас аромат )
Хлебна троха или малко захранка
една консерва риба тон + течността
течен атрактор по ваш изобор

Смесете всичко това в една голяма кофа и вашия спод микс е готов. Богат е на аромати и протеин. Има семена царевица топчета пелети все любими храни на шарана. Рибата тон придава един специфичен аромат който шарана много обича.
Това е една рецепта от нас надяваме се, че сме ви били полезни. Може да използвате и много други видове семена, пелети и каквото още се сетите за микс. НАСЛУКА!

spod mix