Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Завърши световното по фидер в Италия (Класиране)Завърши световното по фидер в Италия (Класиране)
Facebook  Сподели


Световното първенство по риболов на фидер в италианския град Остелато се проведе през последния уикенд на 7 и 8 юли. Победител в отборното класиране е съставът на Русия, следван от Холандия и Англия. Индивидуален шампион стана 21-годишният германец Феликс Шюерман, след него са руснаците Артюн Арютюнов и Саша Дунаев. Българският тим завърши на 21 място.
Какво всъщност се случва на гребния канал в Остелато? В тренировките се е ловило на три дистанции – 20, 40 и 65 метра. Излизат големи платики (1.2 – 2 кг), по-малки с тегло от 100 до 300-400 грама, редки каракуди и като изключение по някой шаран бонус.
В самото състезание в събота и неделя обаче рибата променя коренно поведението си. Прехранени, набодени и наплашени от тренировъчния риболов, платиките се изхитряват. Коментарите и отзивите след световното сочат, че докато в подготвителните дни платиката е кълвяла на куки от номерацията между 14 и 16 с набоден един дебел торен червей, на самото състезание рибите са излизали предимно на куки номер 18 с две мъртви пинки за стръв.
Всички отбори са ловили на две петна – едно на 20 метра и второ на 40 метра. От репортажа на Никола Беру по „Info Peche” например става ясно, че първоначално се е захранвало само с по три кошнички на петно. И чак след началото на риболова се е изработвала тактиката на захранване съобразно рибите, които се завъртят там. Тъмна, немного богата на храни захранка, с мъртви червеи – това е бил един от компонентите на успеха.
За съжаление, отборът на България не е успял да се пренастрои от промяната в тренировъчната към състезателната тактика в първия манш в събота. Както се вижда от резултатите, във втория манш в неделя нашите момчета са се представили много по-добре (13-ти за деня). От отбора ни най-силни резултати има Борислав Благоев. Той е завършил трети и шести в сектора си, уловил е 6.067 кг и заема 31 място в крайното индивидуално класиране.