Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Приета е промяна в Закона за рибарство и аквакултури - Бракониерите ще лежат в затвора Приета е промяна в Закона за рибарство и аквакултури - Бракониерите ще лежат в затвора
Facebook  Сподели


Бракониерите вече ще бъдат наказвани сурово, предвижда се да лежат в затвора, ако използват взривни и отровни вещества. Това гласи промяна в Закона за рибарство и аквакултури. “Става дума за член 238, който се прие в четвъртък следобед”, каза пред “Труд” народният представител Иван Вълков, който бе вносител на законопроекта.
Ако бъде хванат бракониер, който при улова използва взривни и отровни вещества, законът вече предвижда да една година лишаване от свобода и глоба в размер от 10 000 до 15 000 лева.
Ако се лови в реки и водоеми /без Черно море и река Дунав/, с мрежи и уреди с електрически ток, за това нарушение бракониерът застава пред съда и го грозят до 6 месеца затвор. Глобата е от 5 до 10 000 лева, добави Иван Вълков. Депутатът обясни, че в първия случай, предвиденото наказание е по- тежко, тъй като при използването на взривни вещества за риболов, може да пострадат и хора.
Неотдавна той коментира, че само в последните години са конфискувани толкова много рибарски мрежи, че те биха могли да покрият пътя София- Варна-Бургас.