Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Рибари извадиха над тон пластмасови бутилки от язовир "Огоста"Рибари извадиха над тон пластмасови бутилки от язовир
Facebook  Сподели


Почистването на бреговете на язовир "Огоста" през почивните дни е акцията на доброволците от сдружение "Рибар". Стотици чували с вредните отпадъци бяха извозени със специализиран камион до депо за разделно събиране на отпадъци. Това е първата инициатива на сформираната миналата седмица организация с председател Валери Спасов. В нея се обединиха рибари от Монтана, Враца, Берковица и София с цел развитие на рибния ресурс, популяризиране на риболова и опазването на чистотата на язовир "Огоста".
Докато защитниците на природата събираха пластмасовите отпадъци по източните брегове на големия водоем, в разрешените зони други 300 души ловяха риба. Край язовира всеки уикенд се събират стотици хора не само от региона, а и от всички краища на страната за риболов.
Пластмасовите бутилки плуват от всички планински притоци и теченията ги събират най-вече на източните и югоизточните брегове на язовира. Повечето пластмасови предмети са хвърлени от рибари и недобросъвестни стопани, които все още решават проблемите си със смета, като я мятат в реката. На практика рибари чистиха след рибари тези почивни дни. Амбициите на еко ентусиастите са да продължат и в следващата събота и неделя.