Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Риболов в тревисто дъноРиболов в тревисто дъно
Facebook  Сподели


Всичко което трябва да знаете за риболова в тревисто дъно е тук! Тревистото дъно е перфектно за риболов. Причината шараните да го харесват и предпочитат, е че то им предлага естествена храна, кислород и най-важното - шаранджийте го избягват. Перфектното спокойствие за шараните.
Като цяло шараните се чувстват доста спокойни в тревистото дъно, поради тази причина са и по-малко предпазливи докато се хранят. Обикновено големите шарани точно в този район могат да бъдат открити.
Някъде там в тревистото дъно може и да има кътче чисто пространство за вашия монтаж, но това пространство ще е много трудно за откриване, дори и да го откриете обаче основното ви влакно ще легне върху заобикалящите треви/водорасли, а това е доста подозрително за шараните, ще го забележат и ще се изплашат.
Риболова в треви/водорасли е много труден, но и може да бъде много сполучлив стига да знаете как да подходите.
Един от основните трикове е да подготвите много добре монтажа си, много от рибарите се опитват да използват PVA пяната, която в повечето случай отново ни позиционира монтажа в треви.

Как да подготвите монтажа си за тревисто дъно?


Хвърлете един монтаж във водата със възможно най-тежкото олово, и го закачете в тревистото дъно, и се опитайте да го придърпате леко, по този начин ще разберете с какво си имате работа. Съответно вида на тревите/водораслите тяхната дължина и дебелина. Целта ви след това замятане е да разбере с какво си имате работа и основно дължината на тревите по дъното, по този начин ще разберете колко дълъг трябва да бъде монтажа ви и колко сантиметра трябва да бъде презентира монтажа ви над тревата. Да предположим, че тревата, над която ще ловите е 10 см. то монтажа ви трябва да бъде около 12-13 см. и да бъде максимално повдигнат. Това ще ви гарантира че монтажа ви винаги ще бъде над тревите готов в бойна готовност.Олово и избор на стръв


Един много от най-добрите варианти е да използвате монтажите с safety на които при попадате на в закачка оловото се освобождава и вие можете да извадите монтажа си с по голяма лекота, но това е много болезнено за някой от нас защото ще се лишим от оловото си а то не е толкова евтино в някой случай.

Един от триковете е да използвате олова тип камък --> ЛИНК как да си направите такива

Също така монтажа Safety има много преимущества при борба с рибата.
Относно избора на стръв, съветваме ви да заложите на плаващо топче (pop-up) дипнато в подходящ атрактор със сигурност ще привлече някой стар шаран.
Също така използвайте и PVA пяна в случая тя няма да позволи на монтажа ви да се вреже в тревистото дъно при замятането.
Относно презентацията на монтажа ви препоръчваме да използвате и PVA торбичка или PVA конец. Конопа, пелети, дребни частици или други подобни в торбичката ще са доста добър вариант. За повод заложете на добър плетен повод. Идеята е монтажа ви да стои по естествено във водата.
Това е което може да предложим като няколко стъпки за по добри резултати в такива условия. Експериментирайте недей те да робувате на един монтаж. Пробвайте с по дълъг по къс монтаж/косъм, променете размер на куката и други, докато не достигнете заветния успех!